Maak een afspraak contact
Blog

Blog 4. Afstemming, woorden en beelden.

De start van een nieuwe website en informatiematerialen begon met de teksten en de keuze voor woorden. Mijn schrijfstijl is vooral op collega’s gericht en dat past niet altijd bij mensen die op zoek zijn naar informatie en zorgverleners. Op advies van Ingrid Beerse (Bureau Beerse) ben ik hiervoor naar Jeroen Fidder gegaan van Zeg. tekst.
Dat was een heel verrassende ervaring, hij snapte meteen wat onze bedoeling was. Geen lange zinnen en vaktaal maar open en vriendelijke informatie. Dit is een tekst van zijn hand:

Hulp en advies bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Heeft u te maken met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), bijvoorbeeld na een beroerte, een ongeluk of hersentumor, dan heeft dat veel impact. Op het werk, het wonen, relaties en het meedoen in de samenleving. Hoe bouwt u na de diagnose en na de revalidatie opnieuw op? Ranonkel helpt u op weg naar een zinvol leven in de nieuwe situatie. Een leven waarin u tot uw recht komt, voor uzelf en voor anderen. Daar helpen we bij, stap voor stap. Passend bij wat u wilt en kunt. U bent meer dan een mens met een beperking. U bent een mens met mogelijkheden en kansen.

Zijn teksten waren onverwacht “anders en daardoor veel beter”.

Een ander fijn punt in de samenwerking met Jeroen is dat hij veel samen werkt met een communicatiebureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van het design, Inzpire. Hier werken we samen met Corina Dees. Onze gesprekken zijn zorggericht, collegiaal, verrassend en inspirerend 😊. Zou ze in de buurt wonen dan wilde ik haar als vriendin hebben. En haar ontwerpen? Geweldig en ook onverwacht. Ik dacht vooraf aan fris en groen, Corina maakte oranje met een warme sfeer en verrassende kleine accentjes die de website speels en vrolijk maken. Het past perfect bij de sfeer van de teksten.

Het mooie van samenwerken met nieuwe mensen is dat er gaande weg hele nieuwe wegen en ideeën ontstaan. Ik kan het iedereen aanraden. Gewoon contact zoeken met mensen die je nog niet kent en open met elkaar in gesprek gaan , of het nu zakelijk of privé is.
Jolanda de Vries
21 september 2021
Deel deel deze blog op

Meer blogs

Geld en andere zaken
26 oktober 2021
Lees deze blog
Te moe voor woorden.
19 oktober 2021
Lees deze blog
07 Nieuwe ontwikkeling en Emancipatie
12 oktober 2021
Lees deze blog
Blog 6, Het feest van herhalen
05 oktober 2021
Lees deze blog
Zeg jevthuiszorg dan heeft iedereen heeft een beeld
29 september 2021
Lees deze blog
Blog 4. Afstemming, woorden en beelden.
21 september 2021
Lees deze blog
Nieuwe kennis inspireert
13 september 2021
Lees deze blog
Blog 2 - GGZ of somatiek
06 september 2021
Lees deze blog
(Her) Starten.
25 mei 2021
Lees deze blog
design: Inzpire Design & Communicatie development: Exitus-ICT