Maak een afspraak contact
Blog

Nieuwe kennis inspireert

In de coronatijd heb ik het gevoel van afstand naar alles en iedereen gekregen. Werken vanuit een kantoor thuis, het blijft behelpen. Ik mis anderen, inspiratie door collega’s en door alle netwerkbijeenkomsten. Zelfs de broodjes tijdens de bijeenkomsten van de BVKZ en Kenniz mis ik. Bij de broodjes waren er de informele gesprekken met collega’s, een absolute hoogtepunt. (Geweldige broodjes overigens 😉) Zonder direct contact met anderen werd mijn wereld steeds kleiner.
Het werd dus hoog tijd om mezelf aan- en op te pakken. Voor mij begon het met een 3-daagse online scholing verzorgd door Ingrid Beerse, van bureau Beerse. Zij daagde weer uit, liet weer nadenken en gaf veel zinvolle tips. En na 3 dagen voelde ik mij weer een “denkend mens”, heerlijk was dat. Dank je wel Ingrid en hopelijk tot ziens.
Ingrid heeft mij opnieuw geïnspireerd om aan de slag te gaan en dan wel met een frisse nieuwe aanpak. Niet meer alles zelf doen maar weer gaan samenwerken met deskundige op diverse gebieden. Hier ga ik later op terugkomen als ik de resultaten van het samenwerken kan laten zien.
Een ander ding waarover Ingrid mij heeft laten nadenken is bedrijfsvoering en dit gericht op het verwerven van de juiste klanten. Als ik met zorgcollega’s praat hebben wij het nooit over het werven van nieuwe zorgvragers. Maar als gezond bedrijf zouden wij dit natuurlijk wel moeten doen. Bij de start hebben wij wel nagedacht over:
          - Wie zijn onze klanten?
          - Wat kunnen wij onze klanten bieden?
          - Wat maakt ons onderscheidend en vernieuwend?
En op dit moment draaien wij goed, er is een redelijke doorstroom van zorgvragers. Zorgtrajecten worden bij het behalen van de doelen opnieuw beoordeeld en, wanneer dat kan, afgesloten. Daarnaast hebben wij maandelijks een aantal nieuwe zorgvragers. Toch is het in de praktijk misschien niet stabiel genoeg. Onze nieuwe uitdaging is geworden; op welke manier gaan wij onze mogelijke nieuwe zorgvragers vinden, hoe gaan wij communiceren/ met elkaar in gesprek.
Jeroen is door alle vragen en tips die ik gekregen heb zo nieuwsgierig geworden dat hij binnen een week zich ook heeft ingeschreven voor een online scholing van Ingrid. Nu staan onze neuzen weer dezelfde kant op.
We gaan fris en fruitig het voorjaar in met veel inspiratie én met nieuwe samenwerkingspartners. Op naar een nieuwe aanpak, website en folder.
Jolanda de Vries
13 september 2021
Deel deel deze blog op

Meer blogs

Geld en andere zaken
26 oktober 2021
Lees deze blog
Te moe voor woorden.
19 oktober 2021
Lees deze blog
07 Nieuwe ontwikkeling en Emancipatie
12 oktober 2021
Lees deze blog
Blog 6, Het feest van herhalen
05 oktober 2021
Lees deze blog
Zeg jevthuiszorg dan heeft iedereen heeft een beeld
29 september 2021
Lees deze blog
Blog 4. Afstemming, woorden en beelden.
21 september 2021
Lees deze blog
Nieuwe kennis inspireert
13 september 2021
Lees deze blog
Blog 2 - GGZ of somatiek
06 september 2021
Lees deze blog
(Her) Starten.
25 mei 2021
Lees deze blog
design: Inzpire Design & Communicatie development: Exitus-ICT