Maak een afspraak contact
Onze diensten

Wat we voor u doen (de Ranonkel-methode)

Tijdens uw revalidatie kreeg u behandeling en ondersteuning van zorgverleners, uw eventuele partner, familie en vrienden. U kon zich richten op uw herstel. Maar nu u weer thuis bent, komt de wereld op u af. Er is behoefte aan rouwverwerking. Omgaan met drukte is lastig. U heeft meer tijd nodig om informatie te verwerken. En u vergeet regelmatig waar u mee bezig was. Misschien herkent u uw eigen emoties en reacties niet meer. Dat leidt tot onzekerheid, angst of ook boosheid. Ranonkel kan u verder helpen. Hiervoor ontwikkelden we de Ranonkel-methode, met daarin al onze diensten.

Ambulante ondersteuning, ambulante begeleiding en ambulante begeleiding+ geven we zelf. Over dagbesteding en beschermd wonen adviseren we u. Samen vinden we een plek die bij u past.

Ambulante ondersteuning

Merkt u dat uw alledaagse leven niet loopt zoals u wilt? En raakt u de weg kwijt? Dan kunt u ambulante ondersteuning krijgen. Samen bekijken we wat u aankunt en hoe u uw dagelijkse leven het best inricht. We helpen bij regelzaken en met plannen. En we adviseren familie en vrienden.

Ambulante ondersteuning

Ambulante begeleiding

Loopt u in uw dagelijkse leven aan tegen praktische problemen? En lukt het u niet zelf, ook niet met ondersteuning van ons of van mensen uit uw omgeving? Dan kunt u terugvallen op ambulante begeleiding van Ranonkel. We zijn er ook voor de eventuele partner en de kinderen.

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding+

Heeft u extra vragen om uw leven een meer zinvolle invulling te geven? Op het gebied van bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk, hobby’s en relaties? U kunt deze vragen over zingeving gewoon aan uw eigen ambulant begeleider stellen. We noemen dit: ambulante begeleiding+

Ambulante begeleiding+

Dagbesteding voor mensen met NAH

Kunt u vanwege uw NAH niet (meer) werken? En is ook vrijwilligerswerk te belastend? Dan is dagbesteding misschien een goede oplossing. U zit dan niet meer de hele dag thuis en u ontmoet andere mensen. Samen vinden we een passende dagbesteding bij u in de buurt.

Dagbesteding voor mensen met NAH

Logeerhuis voor mensen met NAH

Lukt het tijdelijk niet om thuis te wonen? Omdat uw huis nog moet worden aangepast? Of omdat u een time-out nodig heeft? Dan kunt u naar een logeerhuis. Voor korte óf langere tijd naartoe, eenmalig of periodiek. Ook uw partner komt zo tot rust. Dit heet respijtzorg. Samen vinden we een geschikt logeerhuis.

Logeerhuis voor mensen met NAH

Wonen in een woonvorm

Lukt thuis wonen echt niet meer? Dan staat u voor de moeilijke beslissing om op zoek te gaan naar een beschermde woonvorm. Dat is keuze die diep ingrijpt in het leven van uzelf en van de mensen om u heen. Onze ambulant begeleider helpt u in die zoektocht.

Wonen in een woonvorm

Over Ranonkel

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn voor iedereen anders. Zoals vermoeidheid, last van v(licht, geluid, e.d.), gedragsverandering en geheugenproblemen. Dit leidt veelal tot emoties, zoals onzekerheid, angst, faalangst en boosheid. Misschien heeft u moeite om uw leven te structureren en uw sociale relaties te onderhouden. Werk en hobby’s kunt u misschien niet meer doen. Hoe ziet uw daginvulling er voortaan uit? Dat kan een flinke zoektocht zijn.

Meer over Ranonkel