Maak een afspraak contact
Onze diensten

Ambulante begeleiding+ zingeving in uw leven

Heeft u extra vragen om uw leven een meer zinvolle invulling te geven? Op het gebied van bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk, hobby’s en relaties? U kunt deze zingevingsvragen gewoon aan uw eigen ambulant begeleider stellen. We noemen dit: ambulante begeleiding+. Deze begeleiding richt zich op de extra’s die zorgen voor een fijner leven en voor gevoel van eigenwaarde. Hoe vaak we langskomen, hangt af uw situatie. Sommige mensen hebben genoeg aan één keer per week begeleiding, maar wij sommige mensen komen we nog wat vaker.

Wat wilt u ten diepste?

Met ambulante begeleiding+ maakt uw Ranonkel-begeleider extra ruimte om samen te zoeken we naar nieuwe mogelijkheden en wensen. We gaan niet uit van het aanbod van activiteiten, maar naar wat ú echt wilt. Wat wilt u graag? En wat wenst u ten diepste? Dat zoeken we uit. Dat kan een nieuwe hobby zijn, maar ook actief vrijwilligerswerk. Zoals meedoen met het ambassadeursproject van de patiëntenvereniging. We gaan niet uit van het aanbod van activiteiten, maar van uw drijfveer. Dit sluit aan bij het programma ‘Volwaardig leven’ van de overheid. Dit heeft tot doel om de zorg voor mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren, voorbij de standaard zorg.


Praktische ondersteuning

De + kan ook staan voor praktische ondersteuning. We helpen u bij het vinden van de juiste hulpmiddelen, zoals een rollator, communicatiemiddelen en vervoer op maat. Ook helpen we u in uw zoektocht naar vergoedingen en bij het aanvragen van indicatiestellingen.


Wilt u uw leven een zinvolle invulling geven?

Ja, graag vrijblijvend contact]

Niet gevonden wat u zocht?

Hiernaast vindt u een overzicht van al onze diensten. Wij helpen u op alle levensgebieden. Omdat de gevolgen van hersenletsel voor iedereen anders zijn, is onze begeleiding altijd maatwerk. Het doel? Kwaliteit van leven. Hiervoor ontwikkelden we de Ranonkel-methode, met daarin al onze diensten.

Ontdek de Ranonkel-methode

Over Ranonkel

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn voor iedereen anders. Zoals vermoeidheid, last van v(licht, geluid, e.d.), gedragsverandering en geheugenproblemen. Dit leidt veelal tot emoties, zoals onzekerheid, angst, faalangst en boosheid. Misschien heeft u moeite om uw leven te structureren en uw sociale relaties te onderhouden. Werk en hobby’s kunt u misschien niet meer doen. Hoe ziet uw daginvulling er voortaan uit? Dat kan een flinke zoektocht zijn.

Meer over Ranonkel