Maak een afspraak contact
Onze diensten

Wonen in een woonvorm hulp bij het zoeken

Lukt het echt niet meer om thuis te wonen? Dan staat u voor de moeilijke beslissing om op zoek te gaan naar een beschermde woonvorm. Dat is een keuze die diep ingrijpt in het leven van uzelf en van de mensen om u heen. Onze ambulant begeleider helpt u in die zoektocht.

Advies over een passende woonvorm

De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. En er is bijna altijd sprake van een optelsom van kleine beperkingen die elkaar beïnvloeden. Dat kan leiden tot allerlei problemen. Denk aan verlies van controle over uw eigen leven, wat weer zorgt voor onzekerheid, angst of ruzies. Het kan zelfs zijn dat u niet meer weet wat uw beperkingen zijn, wat kan leiden tot ongewenste situaties. We kijken daarom zorgvuldig naar uw persoonlijke situatie en behoeften en mogelijkheden. Vanuit onze deskundigheid kijken en denken we met u mee over een passende woonvorm.

Advies over een passende woonvorm

Elke woonvorm heeft zijn eigen identiteit en mogelijkheden. Er zijn instellingen met kleine semi-zelfstandige units of appartementen. Ook zijn er woningen waar de bewoners samen leven. Hier is veel aandacht voor het samen doen en delen. Minstens zo belangrijk zijn natuurlijk de ligging en de sfeer van de locatie. Ons advies is daarom: bezoek meerdere woonvormen, bekijk wat u daar wel en niet fijn vindt en maak op basis daarvan uw keuze. Is er op het moment geen plekje beschikbaar in de woonvorm van uw voorkeur? Dan kunt u kiezen voor een plekje op de wachtlijst en tijdelijk ergens anders te gaan wonen.

Zoekt u een passende woonvorm? Wij helpen

Onze ambulant begeleider adviseert u graag over een woonvorm die bij u past. We gaan zorgvuldig te werken, samen met de mensen die belangrijk voor u zijn.

Ja, graag vrijblijvend contact

Cliënten over Ranonkel

Nog in te vullen
`Mooie en goede tijd`
"Tussen 2018 en 2020 heb ik hier mogen wonen. Ik ben hier komen wonen in verband met een ziekte in mijn hoofd. Daardoor kon ik niet zelfstandig wonen. Na een paar weken werd mij gevraag of ik dagbesteding wilde doen. Daar hadden we het in de voorgesprekken al over gehad, maar ik was dat toen vergeten. Ik koos voor vrijwilligerswerk bij mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb daar geleerd naar mijzelf te kijken. Ook was er aandacht voor onze problemen. Als dat nodig is kregen we 24/7 hulp. Ik heb er een mooie en goede tijd gehad ik hoop dat nog velen mensen dit zelf zullen ervaren. Zet dit werk vooral voort."

Niet gevonden wat u zocht?

Hiernaast vindt u een overzicht van al onze diensten. Wij helpen u op alle levensgebieden. Omdat de gevolgen van hersenletsel voor iedereen anders zijn, is onze begeleiding altijd maatwerk. Het doel? Kwaliteit van leven. Hiervoor ontwikkelden we de Ranonkel-methode, met daarin al onze diensten.

Ontdek de Ranonkel-methode

Over Ranonkel

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn voor iedereen anders. Zoals vermoeidheid, last van v(licht, geluid, e.d.), gedragsverandering en geheugenproblemen. Dit leidt veelal tot emoties, zoals onzekerheid, angst, faalangst en boosheid. Misschien heeft u moeite om uw leven te structureren en uw sociale relaties te onderhouden. Werk en hobby’s kunt u misschien niet meer doen. Hoe ziet uw daginvulling er voortaan uit? Dat kan een flinke zoektocht zijn.

Meer over Ranonkel