Maak een afspraak contact
Onze diensten

Ambulante begeleiding hulp bij praktische zaken

Loopt u in uw dagelijkse leven aan tegen praktische problemen? En lukt het u niet zelf, ook niet met onze ambulante ondersteuning? Dan kunt u terugvallen op ambulante begeleiding van Ranonkel. We geven dan praktische hulp. Hoe vaak we langskomen, hangt af van de begeleiding die u nodig in uw specifieke situatie. Dat kan één keer per week zijn, maar ook vaker. Samen bekijken we wat goed werkt voor u, zodat u zelfstandig mogelijk kunt leven.

Praktische hulp bij u thuis

Op vaste tijden komt er een ambulante begeleider bij u thuis. Samen bekijkt u wat goed gaat en wat u lastig vindt. Ook bekijken we welke begeleiding u wilt en nodig heeft. Misschien heeft u moeite met plannen en afspraken nakomen. Misschien komt u moeilijk uw bed uit. Of vindt u het lastig om zelf problemen op te lossen, zoals een kapotte bankpas of eten kopen. Ook de administratie kan een uitdaging zijn. We lossen dit samen op en blijven helpen tot het probleem is opgelost. Of we dragen uw vraag ‘warm’ over aan een andere zorgverlener die dit goed oppakt. Ook daarna kunt u ons nog bellen voor advies. Korte telefoontjes zijn gratis. Is er meer nodig, dan maken we vooraf afspraken over de kosten. Ook kunnen we u helpen met administratie- en regelzaken.

Begeleiding bij de sociale contacten

Alles wordt anders, ook voor uw vrienden en familie. U ervaart misschien verlies van controle. Dat kan u onzeker, bang of zelfs boos maken. Omdat de stoornis niet zichtbaar is, kan er afstand ontstaan tussen u en de mensen om u heen. Hoe gaan uw partner, kinderen, familie en vrienden verstandig om met uw beperkingen, emoties en gedrag? Ook daarbij helpen we. We leggen hen uit wat de beperking voor u betekent, zodat zij er rekening mee kunnen houden. Ook geven we tips en adviezen over hoe zij u het best helpen. Goed om te weten: úw wensen en belangen staan altijd centraal.

Een goede daginvulling

Voor mensen met hersenletsel kost alles veel energie. Die enorme vermoeidheid noemen we neurofatique. Alleen daarom al kunt u niet meer alles doen wat u gewend was. Dat is lastig, want u wilt waarschijnlijk veel meer doen dan u aankunt. Het is dus belangrijk dat u zorgvuldig omgaat met uw energie. Maar hoe vindt u de juiste balans? Dat kan een hele zoektocht zijn. De ambulante begeleider van Ranonkel helpt u daarbij. Samen kijken we naar uw dagindeling en hoe u uw bezigheden het best kunt plannen. Als u op de juiste momenten rust pakt, dan kunt u meer aan.

Aanvullende hulp

We kunnen ook kijken naar de mogelijkheid van aanvullende hulp voor uw dagelijkse leven, zoals:
  • Thuiszorg
  • Hulp bij de administratie
  • Maatschappelijk werk
  • Begeleiding bij relaties
  • Specialistische fysiotherapie
  • ergotherapie
  • e.d.

Partnercontact

Wilt u als partner van iemand met NAH graag ervaringen en tips uitwisselen? Wij bieden een partnergroep aan. Daarin gaat u met andere partners in gesprek aan de hand van veelvoorkomende thema’s. Bij voldoende aanmelding gaan wij van start. Ook staan we open voor het starten van een kindergroep bij voldoende behoefte. Deze kindergroep wordt dan begeleid door een orthopedagoog. Via deze weg kunnen wij ook een warme doorverwijzing doen naar de jeugdhulp

Wilt u ook zo zelfstandig mogelijk leren leven?

Ja, graag vrijblijvend contact

Cliënten over Ranonkel

Partner van iemand met NAH
`Ranonkel helpt ons met de verwerking én met praktisch advies`
"Ranonkel helpt ons met het verwerken van het herseninfarct van mijn vrouw. Ze ondersteunen haar bij vragen waar wij het antwoord niet op weten. Ook geven ze praktisch advies over hoe we moeten handelen in situaties waar mijn vrouw tegenaan loopt in haar dagelijkse leven. Daar hebben wij als gezin ook profijt van. Als we vragen hebben, dan kunnen we die gewoon stellen."

Niet gevonden wat u zocht?

Hiernaast vindt u een overzicht van al onze diensten. Wij helpen u op alle levensgebieden. Omdat de gevolgen van hersenletsel voor iedereen anders zijn, is onze begeleiding altijd maatwerk. Het doel? Kwaliteit van leven. Hiervoor ontwikkelden we de Ranonkel-methode, met daarin al onze diensten.

Ontdek de Ranonkel-methode

Over Ranonkel

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn voor iedereen anders. Zoals vermoeidheid, last van v(licht, geluid, e.d.), gedragsverandering en geheugenproblemen. Dit leidt veelal tot emoties, zoals onzekerheid, angst, faalangst en boosheid. Misschien heeft u moeite om uw leven te structureren en uw sociale relaties te onderhouden. Werk en hobby’s kunt u misschien niet meer doen. Hoe ziet uw daginvulling er voortaan uit? Dat kan een flinke zoektocht zijn.

Meer over Ranonkel