Maak een afspraak contact
Onze diensten

Ambulante ondersteuning hulp bij eigen regie

Merkt u dat uw alledaagse leven niet verloopt zoals u graag wilt? En raakt u daardoor de weg kwijt? Dan kunt u ambulante ondersteuning krijgen. Samen kijken we naar wat u aankunt en hoe u uw dagelijkse leven het best inricht. Ook helpen we bij regelzaken en het plannen van dagelijkse taken.

Wat wil en kan ik?

Komt u na de revalidatie weer thuis, dan is dat flink wennen. Mensen die met u meeleven en het fijn vinden dat u weer thuis bent. Zij zijn misschien vooral blij, maar hoe zit dat met u? U krijgt van alle kanten hulp aangeboden. Dat is fijn, maar wat wilt en kunt u zélf? Vanwege uw hersenletsel kan te veel worden. Uw geheugen kan overbelast raken. Het overzicht is weg. U weet niet goed wat u wilt. Dat roept allerlei vragen op. Zoals: Hoe richt ik mijn leven in? Hoe onderhoud ik mijn contacten?

Hoe kies ik de juiste zorg en begeleiding thuis?

Belangrijk is ook déze vraag: hoe kies ik de juiste zorg en begeleiding thuis? Want er is heel veel mogelijk. Zoals logopedie, ergotherapie en (neuro)fysiotherapie. Ook na de revalidatie kan behandeling nog veel verbetering geven. Ook kunt u een beroep doen op thuiszorg, ambulante begeleiding en buddyprogramma’s. En natuurlijk de lieve mensen om u heen die graag helpen. Met zoveel mogelijkheden is het lastig kiezen. Want wat heeft u nu echt nodig? En wat is op dit moment vooral belangrijk? Want u kunt niet alles tegelijkertijd aanpakken, dat is té belastend. En dat werkt ook niet.

Ambulante begeleiding van Ranonkel

Herkent u deze vragen en twijfels? Dan kunt u voor ambulante begeleiding terecht bij Ranonkel. Samen bekijken we wat u aankunt en hoeveel rustmomenten u nodig heeft. We helpen u bij het regelen en plannen van de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Als u wilt, helpen we u bij het communiceren met artsen en hulpverleners en met mensen uit uw eigen omgeving. U bepaalt zelf waaraan u gaat werken en hoe u dit wilt doen. We nemen niets van u over, we ondersteunen. Zo blijft u in regie over uw eigen leven.

Wilt u weer meer grip op uw eigen leven?

Ja, graag vrijblijvend contact

Cliënten over Ranonkel

Partner van iemand met NAH
`Er komt zo veel op je af`
"Het is heel belangrijk dat je hulp krijgt voor de persoon met het hersenletsel. Dat daar één en ander voor wordt geregeld. Zelf vind ik het prettig dat Ranonkel ook van alles regelt om de eventuele partner en kinderen te ontzien. Ze komen met ideeën en praktische tips. Als partner heb je geen idee waar je allemaal tegenaan gaat lopen als je zoiets overkomt. Ranonkel helpt je met allerlei dingen. In eerste instantie denk je: ‘dat kan ik best zelf’. Maar er komt zo veel op je af, dat het heel fijn is om een vertrouwd persoon te hebben die je helpt."
Partner van iemand met NAH
`Superblij met wat jullie allemaal hebben geregeld`
"Wij zijn heel blij dat u mij heeft begeleid nadat mijn man ziek was geworden. U heeft me gewezen op een partnercursus van Bavo Europoort over het omgaan met iemand die ziek is. Daarna heeft u geregeld dat mijn man een aantal dagen naar de dagbesteding kon. U heeft me helemaal geholpen met het beheren en bijhouden van het persoonsgebonden budget. En met alle aanvragen en gesprekken met CIZ, zorgkantoor en SVB. Ik ben superblij met wat u voor ons allemaal heeft geregeld en hoe u ons heeft begeleid. Zonder jullie begeleiding zouden we niet zover zijn gekomen. Hartelijk bedankt voor de goede zorgen."

Niet gevonden wat u zocht?

Hiernaast vindt u een overzicht van al onze diensten. Wij helpen u op alle levensgebieden. Omdat de gevolgen van hersenletsel voor iedereen anders zijn, is onze begeleiding altijd maatwerk. Het doel? Kwaliteit van leven. Hiervoor ontwikkelden we de Ranonkel-methode, met daarin al onze diensten.

Ontdek de Ranonkel-methode

Over Ranonkel

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn voor iedereen anders. Zoals vermoeidheid, last van v(licht, geluid, e.d.), gedragsverandering en geheugenproblemen. Dit leidt veelal tot emoties, zoals onzekerheid, angst, faalangst en boosheid. Misschien heeft u moeite om uw leven te structureren en uw sociale relaties te onderhouden. Werk en hobby’s kunt u misschien niet meer doen. Hoe ziet uw daginvulling er voortaan uit? Dat kan een flinke zoektocht zijn.

Meer over Ranonkel